dostavba rodinného domku

dostavba rodinného domku

Nový příspěvekod Pavel M » ned 24. črc 2011 17:36:55

Dobrý den,
před 6lety jsem postavil zděný rodinný domek. Chtěl bych ho rozšířit, částečně do šířky a dostavět patro nad garáží.
Po zhlédnutí vašich stránek jsem nabyl dojmu, že by bylo asi možné ( snad i jednodušší ) tento přístavek provést pomocí vámi navržené dřevěné stavebnice.
Tuto stavebnici bych chtěl realizovat dle vašeho návodu svépomocí. Byla by tato alternativa možná ??
Přikládám náhled dostavby.

Obrázek
Pavel M

Re: dostavba rodinného domku

Nový příspěvekod Baracky s.r.o. » pon 25. črc 2011 22:19:20

Dobrý den,
pokud jsem dobře prostudoval Vaší skicu, tak přízemí budete realizovat zděnou a patro (podkroví) formou dřevostavby? Určitě je to možné takto snadno vyřešit podkrovní místnost. Je tedy potřeba zjistit které jsou nosné obvodové i vnitřní příčky a podle toho určit podpěry (vaznice) střešní konstrukce (krovu) :geek: . Také je důležité počítat s druhem krytiny (beton, pálená, šindel, plech) ohledně zatížení krovu. Pokud bych Vám mohl doporučit, tak námi zpracovat projektovou dokumentaci a statiku stavby. Cenu po dodání podkladů (půdorys, řez) mohu nacenit a zaslat emailem.
Baracky s.r.o.

Nový příspěvekod Pavel M » pon 25. črc 2011 22:39:33

Původní střecha je z profilovaného plechu výrobce Satjam.
Dokumentaci přístavby mám zpracovanou. Je možné tuto projektovou dokumentaci použít, nebo musím ( resp. musíte) kompletně projekt přepracovat :?:
Co se týká vaší dřevěné "stavebnice", za jak dlouho by bylo možné navržení a dodání od zaměření stavby ?
Pokud bych stavěl tuto stavebnici svépomocí, kolik lidí je třeba ke stavbě a zvládnou to i lidé, kteří jsou v tomto oboru laici ?
Díky předem za odpověď. ;)
Pavel M

Nový příspěvekod Baracky s.r.o. » úte 26. črc 2011 21:57:15

Střecha je tedy lehká a tudíž můžeme počítat s menšími profily krovu a nějakou tou ušetřenou korunou.
Dokumentace se dá použít k vypracování statiky stavby, jinak pro výrobu stavebnice si na stavbě ujasníme detaily napojení a zaměříme stávající stav. V tomto případě je dokumentace pouze pro stavební úřad a my se budeme řídit statikou stavby, požadavkem klienta a skutečnou výměrou.
Po zaměření a odsouhlasení ceny za stavebnici se podepíše objednávka v které garantujeme dodání do 4 týdnů, většinou to je 3. týden od podpisu.
Máte celkem jednoduchou stavbu, takže opravdu 2 laici to určitě zvládnou :P . V ceně jsou návštěvy technika a prakticky neexistuje, že by jste to nepostavili - za to Vám osobně ručím.
Je Vaše dokumentace vypracovaná na dřevostavbu nebo na zděnou?
Baracky s.r.o.

Nový příspěvekod Pavel M » stř 27. črc 2011 14:39:28

Projekt je částečně zpracován jako dřevěná nástavba zděného přízemí. Ale detaily určitě neodpovídají vaší technologii a použitým materiálům.
Je možné se tedy domluvit alespoň na předběžné konzultaci, příp. prostudování plánů a dohodě na případné spolupráci ?? Stavba se nachází na českolipsku, tzn. předpokládám, že pro vás dostupná.
Pavel M

Nový příspěvekod Baracky s.r.o. » čtv 28. črc 2011 10:18:58

Můžete mi zaslat na email matej@baracky.eu podklady a já Vám vypracuji zdarma a nezávaznou nabídku na Vaší stavbu. Jedná se o půdorys patra, řez a případně pohledy. Co se týká krovu tak navrhuji ho udělat dle našeho statika. Jinak jsme firma ze Zákup s kanceláří v Liberci. Určitě to bude ten nejmenší problém ohledně dodání stavebnice.
Baracky s.r.o.

Zpět na Dřevostavby svépomocí